FireFly in het veld

De FireFly bakenkaart is een opvallende verschijning. Rode en gele reflecterende vlakken op een witte ondergrond met daaronder licht groene fluorescente delen die in de nacht groen opgloeien.

Een opdrachtgever vroeg zich af hoe ziet dit er nu in werkelijkheid uit als de FireFly is geïnstalleerd. Op de pagina een drietal foto's om dit te illustreren. De foto's geven een reëel beeld van hoe wij mensen dit ervaren.

De eerste foto is een FireFly bakenkaart in de ondergaande zon op tussen de 2-3 en 15 meter afstand op een fruittuin in de Betuwe. De kaart is goed herkenbaar en licht op in de ondergaande zon.

De tweede foto is een elektriciteitslijn in het zuiden van zweden. De foto is gemaakt op een afstand van ongeveer 25 meter. De lijnen hangen ongeveer 10 meter boven de grond. De individuele kaarten zijn nog herkenbaar.

De derde foto is dezelfde elektriciteitslijn maar nu gefotografeerd op ongeveer 100 meter afstand.

FireFly baken kaarten in de ondergaande zon

FireFly baken kaarten in de ondergaande zon op een fruittuin in de Betuwe De afstand tot de eerste kaart bedraagt 2-3 meter de achterste kaart bevindt zich op ongeveer 15 meter afstand.

FireFly bakenkaarten op een elektriciteitslijn

FireFly bakenkaarten op een elektriciteitslijn in het zuiden van Zweden, gefotografeerd op 25 meter afstand (Foto: Lars Hammar)

FireFly bakenkaarten op een elektriciteitslijn op 100 meter afstand

FireFly bakenkaarten op een elektriciteitslijn in het zuiden van Zweden, gefotografeerd op 100 meter afstand (Foto: Lars Hammar)

Heeft u advies nodig over vogelwering neem dan contact op.